spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Airbus üç yeni helikopterini tanıttı

Seçtiklerimiz

Konuyla ilgili Airbus’tan yapılan açıklama şöyle:

Yeni ürün sertifikasyonu ve tanıtımı ile başarılı bir yılı geride bırakan Airbus Helicopters, müşteri memnuniyeti, kalite, güvenlik ve rekabetçiliğe verdiği önem ile küresel pazarda kendi alanında müşterilerine en iyi hizmeti vermektedir.

2014 yılında Airbus Helicopters, sivil, parapublic ve askeri ürün hatlarından 471 adet döner kanatlı hava aracı teslim etti ve 402 kesin sipariş aldı.

Airbus Group’a yeni kimliği ile tam entegrasyon sağlayan Airbus Helicopters, ilk yılında üç yeni helikopteri (orta ölçekli EC145 T2 ve T3 EC135 / P3 sürümleri ile birlikte 7 metrik-ton kategori EC175) için benzeri görülmemiş bir sertifikasyon ve hizmet tanıtımını başarıyla gerçekleştirmiştir.

Airbus Helicopters güvenlik, müşteri desteği ve hizmetlerinin öncelikli olarak arttırılmasını kapsayan dönüşüm planı ile 2014 yılında önemli bir ilerleme kaydetmiştir.

Aynı zamanda yeni ürün geliştirmede de geçen yıl önemli bir ilerleme kaydetti. Öyle ki, yeni nesil orta ölçekli çift motorlu X4 rotorcraft, 3 Mart 2015’te Heli-Expo fuarında ilk uçuşunu gerçekleştirecek.

Başkan Guillaume Faury, “Küresel rotorcraft/döner kanat sektörünün gerçeklerine uyum sağlayarak Airbus Helicopters’ı gelecek için konumlandırıyoruz. 2015, bizim sektördeki istikrarımızı sağlayacağımız bir dönem olacak. Airbus Helicopters olarak müşterilerimize öngörülebilirlik ve zorlu görevler için en doğru helikopteri taahhüt etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

2014 yılında EC145, sipariş sayısını hem sivil hem askeri alanda ikiye katlayarak başarılı bir yılı geride bırakırken yıllık ağır helikopter teslimatı, 53 adet NH90 ve 48 adet Süper Puma ile 100 adeti aştı.

Aralık ayında hizmete giren ve artık Kuzey Denizi’nde petrol ve gaz yükleme görevlerinde hizmet veren EC175, 2014 yılında kaydedilen başarının bir diğer aktörüdür.

Endüstriyel üretim artışı ve bu helikopterin olgunluğunu pekiştirecek strateji ile EC175, 2015 yılında da sipariş almaya, teslim edilmeye devam edecektir.

Aviyonik suitleri ilk kez tasarlayan ve entegre eden rotorcraft/döner kanat üreticisi Airbus Helicopters’ın yeni Helionix®’i şirketin benzersiz birikimine katkı sağlayarak geçen yıl EC175 ve EC145 T2 üzerinde ilk çıkışını gerçekleştirdi.

Kullanıcılar, azalan pilot iş yükü, geliştirilmiş durumsal farkındalık ve uçuş zarfı koruması ve sistem yedeklemesi sağlayan Helionix’ten yararlanacak.

2014’ün ticari tarafında, Airbus Helicopters, %44lük teslimat payı ile sivil ve parapublic (kamu hizmetlerinde kullanılan helikopterler) alanındaki pozisyonunu kuvvetlendirdi.

EC225’in geçen yılki toplam teslimat başarısı bu helikopter tipinin piyasaya dönüşünün ve müşteri nezdinde oluşturduğu güvenin bir kanıtıdır. Öyle ki bu helikopter bazı petrol ve gaz operatörlerinin filosunun %90’ını oluşturmaktadır.

Askeri helikopter pazarında Airbus Helicopters, teslimat sayısında %11’lik payı ile 2014 yılında pazardaki varlığını korudu.

Tiger savaş helikopter programının tamamlanması ile birlikte ilk Block 2 Tiger HAD ateş desteği ve imha versiyonu Fransa’ya, 2 adet HAD/E versiyonu İspanya’ya teslim edildi.

Şirket, EC145’in hafif çok yönlü sürümü UH-72A Lakota için ABD Ordusu’ndan 51 adet sipariş aldı.

Airbus Helicopters’ın destek ve hizmet servislerinde de müşteri ve kullanıcılar için artan filo durumuna bağlı olarak geliştirmeler yapılmış, öyle ki yedek parça siparişlerinin yüzde 98’i zamanında teslim edilmiştir.

Şirket, ayrıca ilk piyasa giriş yılı dahil olarak 3 yıl yada 2000 uçuş saatine kadar uzatılmış garanti hizmeti vermektedir.

1 Ocak tarihi itibariyle yürürlüğe giren bu girişim, Airbus Helicopters’ın şirket çapında dönüşümü ile müşteri memnuniyeti üzerine konumlandırılan çabalarının bir kanıtıdır.

Airbus Helicopters’ın 2014 öncelikleri, filoların güvenlikle ilgili yeteneklerinin standardizasyonu teşvik eden ve ömürlerini uzatmayı içeren; uçuş kabiliyetini geliştirmek için gerekli değişiklikleri önerecek ve teşvik edecek endüstri çabalarını kapsayan güvenlik odaklı hizmet anlayışının devam ettirilmesi olarak belirlenmiştir.

Bu amaçla şirket, petrol ve gaz görevlerinde kullanılan EC225’ler için en iyi öneri ve uygulamaları içeren rotorcraft endüstrinin ilk “Uçuş Ekibi Operasyon El Kitabı (FCOM)”nı yayınlandı.

Diğer 2014 yeniliklerinden biri de, 2015 yılında yeni helikopter teslimatlarının tümüne dahil edilecek olan Airbus Helicopters’ın tüm ürün hattını kapsayan Vizyon 1000 kokpit kaydedicileridir.

Airbus Helicopters Başkanı Guillaume Faury,“Müşterilerimizin beklentilerini her durumda karşılayabildiğimiz, bizi daha rekabetçi ve kalıcı bir konuma, daha iyiye daha hızlı ulaştıracak eylemlerin arttırılması ile 2015 yılı, şirketin dönüşümünde ikinci adım olacaktır. Gelecek yıl için birincil hedefimiz müşterilerimizin beklentilerini en kısa sürede karşılmaktır” şeklinde konuştu.

Bir bakışta 2014

Toplam cironun %52’si sivil, %48’si askeri ürünlerden elde edilmiştir.

Airbus Helicopters ürünleri, toplam cironun %58’ni oluşturmaktadır, %42’lik pay diğer hizmet ve servislerden elde edilmiştir.

Toplam cironun %54’ü Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan, %27’si Amerika’dan, %19’u Asya ve Pasifik’ten elde edilmiştir.

2014 yılında 402 net sipariş

EC120/Ecureuil/Fennec/EC130 Ailesi: 176

EC135: 43

EC145: 115

Dauphin/Panther/ EC155 Ailesi: 28

EC175: 8

Super Puma/Cougar EC225/EC725 Ailesi: 32

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika