spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Airbus, NASA’ya iki H135 helikopteri teslim etti

Seçtiklerimiz

Airbus, Columbus, Mississippi’deki Airbus Helicopters, Inc. üretim ve tamamlama tesisinden Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) iki yeni H135 helikopterin teslimatı ile uzay keşiflerinin geleceğini destekleyen ürün portföyünü genişletmeye devam ediyor.
 
Önümüzdeki yılın başlarında teslim edilmesi planlanan üçüncü H135’le birlikte helikopterler, NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde konuşlandırılacak ve roket fırlatmalarında hava güvenliği, acil tıbbi hizmetler, araştırma ve nitelikli yolcu taşımacılığı dahil olmak üzere çeşitli görevler için kullanılacak.
 
NASA Kennedy Uzay Merkezi Uçuş Operasyonları Şefi David Ramsey, “Airbus helikopterlerini filomuzda görmekten dolayı çok memnunuz. NASA, eskiyen helikopter filosunu yenilemeye çalışırken, performansı, yetenekleri ve ihtiyaçlarımızı karşılama becerisi nedeniyle H135’i seçti.
 
Önümüzdeki yıllarda, bu helikopterler sadece Kennedy Uzay Merkezi’nde güvenlik ve rutin görevleri desteklemekle kalmayacak, aynı zamanda astronotlarımızı ve mürettebatı Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ), Ay’a ve ötesine önemli görevler başlatırken destekleyecek” dedi.

 

Ekim ayında, H135’lerden biri, SpaceX’in UUİ’ye 6 aylık keşif gezisine çıkacak Crew Dragon üyelerinin 39A’daki tarihi fırlatma rampasına kadar götürecek. Helikopterler ayrıca, 2024 yılına kadar insanlı Ay seyahati programı olan Artemis projesinin hazırlık ve yürütme çalışmalarını da destekleyecek.
 
Airbus Helicopters Kuzey Amerika Başkanı Romain Trapp, “NASA ile çalışmak, çocukluğumuzdan beri çoğumuzun -ben de dahil olmak üzere- hayalini kurduğumuz bir şey ve yeni H135’leri tam olarak desteklemeye hazırız. NASA’nın bilim ve havacılık teknolojisindeki kritik ilerlemeleri gerçekleştirmesine yardımcı olacak bir helikopter üretmek gerçekten bir onur ve ayrıcalıktır” dedi.
 
Airbus’ın hafif, çift motorlu H135 helikopteri, Airbus Helicopters’ın kendi Helionix dijital aviyonik paketi de dahil olmak üzere mevcut en gelişmiş teknolojilerle donatılmıştır. Dünya çapında 300’e yakın müşteri tarafından işletilen H135 mükemmel performansı, dayanıklılığı, güvenilirliği ve çok yönlülüğü ile biliniyor.
 
Geçtiğimiz günlerde NASA ile 10 yıla kadar uzatma seçeneği bulunan 15 milyon dolarlık destek çözüm anlaşmasını imzalayan Airbus Helicopters, NASA’nın H135 helikopter filosunu tam kapasiteli olarak işletecek. Ayrıca Airbus, NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde iki pilot, iki mekanik ve bir program yöneticisi görevlendirerek helikopter uçuş operasyonlarından sorumlu olacak.
 
Airbus Helicopters Inc. 50 yıllık varlığı, 725’ten fazla çalışanı, birinci sınıf eğitim ve destek çözümlerini sunmakla birlikte H125 ve UH-72 Lakota helikopterleri için yerel üretim ve tamamlama tesisleriyle Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen helikopter tedarikçisidir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika