spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Airbus, kadınları sektöre girmeye teşvik ediyor

Seçtiklerimiz

Dünyanın lider uçak üreticisi Airbus, mühendislik alanında okuyan kadın sayısının düşük olmasına rağmen 2012 yılında işe alacağı kişilerin yüzde 25’inin kadın olmasını amaçlıyor. Bu sene dünya çapında 4 bin kişi işe almayı hedefleyen şirket, kadınları erkek egemenliğinde görülen havacılık sektörüne girmeye teşvik ediyor.

Şirket yönetim kademesi ve know-how’ını genişletmek için tüm düzeylerde çalışan kadın sayısını artıracak kariyer fırsatları geliştiriyor.  

Airbus İnsan Kaynakları Bölümü Başkan Yardımcısı Thierry Baril konuyla ilgili olarak “Airbus daha fazla kadını işe almayı hedefliyor ve bunu kota doldurmak için yapmıyor. Şuna eminiz ki şirketimizin her düzeyinde kadın erkek sayısının dengeli olması yalnızca Airbus’ın performansını artıracaktır.  Herkese eşit şans vermek Airbus kurumsal kültürünün ana prensibidir,” dedi.

Dünya çağında 100den fazla değişik milliyetten toplam 55 bin çalışanı bulunan Airbus dünyanın lider uçak üreticisidir. Şirket 2011 yılında 4500 kişiye iş imkanı sağladı. Airbus ilk uçağının hizmete girdiği günden beri 11,500 uçak sattı ve 7 binden fazla uçağı teslim etti.

Siz de Airbus’ta kariyer fırsatları arıyorsanız http://www.airbus.com/work/ adresli web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika