spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Airbus İhalesini TAİ kazandı

Seçtiklerimiz

TUSAŞ’ın üreteceği motor kabuğu havacılık sektörüne yön veren ve Boeing’in en büyük rakibi olan uçak üreticisi Airbus’ın, PW P1100G-JM jet motorunun kullanıldığı Airbus A320 Neo uçağında kullanılacak.
 
TUSAŞ, A320 Neo için motor kabuğu üretecek!

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde üretilecek olan motor kabuğu, uçağın motorlarını dış etkenlerden korumanın yanı sıra motor üzerindeki hava direncini azaltarak uçağın aerodinamik verimliliğinin artırılmasını sağlıyor.
 
 
İmzalanan sözleşmeye göre TUSAŞ, platform ömrü boyunca tek kaynak olarak üretime devam edecek. Bunun bir ilk olmadığını, firmanın daha önce diğer modeller için parça üretimi gerçekleştirdiğini belirtmek isteriz.

 

 
Airbus A350 XWB‘nin kanatçıklarının tasarım ve üretiminin yanı sıra, A330 dümenleri ile A320‘nin 18 ve 19 numaralı arka panellerinin ve arka gövdelerinin üretimine Ankara’da başarıyla devam ediliyor.

 

 
Elde ettiğimiz son verilere göre, ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları‘nın 329 uçaktan oluşan filosunda toplam 92 adet Airbus A320 serisi uçak bulunduğunu ek bilgi olarak sizlerle paylaşmak isteriz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika