spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Airbus: Çok büyük yol katettik

Seçtiklerimiz

Avrupa’nın havacılık devi Airbus rekordan rekora koşuyor. Airbus Grubu’nun Strateji ve Pazarlama Direktörü Marwan Lahoud, 2014 yılının Airbus için “tarihinin en iyi yılı” olduğunu açıkladı. 27 Şubat’ta yıllık mali verilerini açıklayan şirket 2014’te geçen yıla oranla yüzde 5 artışla, 60,7 milyar Euro sermaye elde ettiklerini kaydetti.
 
Şirketin faaliyet geliri yüzde 54 artışla 4,04 milyar Euro’ya tırmanırken yıllık net karı da 2,34 milyar Euro’ya çıktı. Hissedarların cebini dolduracak bu artışla temüttülere yüzde 60 artış olarak yansıyacak.
 
euronews, Jon Davies:
“Bugün Munih’te Airbus tepe yöneticisi Tom Enders ile birlikteyiz. Sayın Enders net karınızda yüzde 60 artış kaydettiniz. Elde ettiğiniz bu bu başarıdan memnun musunuz?
 
Tom Enders Airbus tepe yöneticisi: 
“Oldukça memnunum. 2014 yılı çok karlı bir yıldı. Bir çok faaliyet hedefimize ulaştık. Ticaret hacmimiz oldukça iyiydi. Çok büyük yol katettik. Bu durum faaliyet karımıza, nakit akışımıza ve tabii ki mali verilerimize olumlu yansıdı.”
 
euronews:
“Finansal verilerinizde çok hızlı bir ivme kazandınız. Bu başarı nasıl elde edildi?”
 
Tom Enders Airbus tepe yöneticisi: 
“Daha önce de ifade ettiğim gibi bu bazı şeylerin birleşmesi sonucu oluştu. Faaliyet ve özellikle de havacılıktaki ticari performansımızı geliştirdik. Yüksek siparişler aldık. Neredeyse rekor bir yıldı. Bin 400’den fazla büyük ticari araç sattık. Teslimattan önce alınan ödemeler nakit akışındaki yükselişe açıklık getiriyor. Bu yıl oldukça karlı bir yıldı.”
 
euronews:
“Airbus’in şu an ki hedefi nedir? Super Jumbo olarak adlandırılan A380 ya da yeni A350 mi yoksa daha küçük uçaklar mı?”
 
Tom Enders Airbus tepe yöneticisi: 
“A380’lerden bahsetmekten mutluluk duyarım. Çünkü 2015 önemli bir yıl, 15 yıl boyunca yapılan yatırımların ardından gelen rekor bir yıl. Bu büyük bir aşama ve önemli bir başarı. Ekibimiz bugüne ulaşabilmek için çok çalıştı. Fakat A380’lerin haricinde önceliğimiz uzun menzilli uçaklar. Büyük kazanç kaynağımız iki model A 350 ve A320’nin yeni versiyonunu piyasaya sürerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika