spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Airbus, AirAsia Ve StarLux İle Anlaşmak Üzere

Seçtiklerimiz

Airbus, bölgedeki artan talep dolayısıyla filosunu genişletmek isteyen Asyalı hava yolu şirketleriyle liste fiyatı 29 milyar dolar olan onlarca uçak satışı için sona geldi.
 
Fransa merkezli Airbus satışın 23 milyar dolarlık kısmını blok olarak kıtanın en büyük hava yolu şirketi AirAsia’ya yapacak. Kalan 6 milyar dolarlık satış ise Tayvanlı havacılık girişimi StarLux Airlines’a yapılacak geniş gövdeli uçaklardan oluşuyor.

Airbus ve Asyalı taşıyıcılar arasında henüz nihai bir anlaşma olmasa da pazarlıkların sona geldiği ve satışın bir bölümünün bu yıl havacılılık sektörünün en büyük endüstriyel ticaret fuarı olan ve bugün Londra’da başlayan Farnborough Air Show esnasında açıklanması bekleniyor

.Malezyalı AirAsia şu anda Airbus’ın yenilenen dar gövdeli A320 serisinin en büyük 2. müşterisi konumunda. Halihazırda 100 adet A321neo siparişi olan firma ek olarak 34 adet geniş gövdeli A330neo için de anlaşmaya yakın. İmzalar atılırsa AirAsia’nın filosundaki toplam A330 sayısı 100 olacak. 

 
Haberlerin ardından Malezya borsasında işlem gören AirAsia hisseleri güne içinde yüzde 2.6 artışla en yüksek değerine ulaştı.
 
StarLux görüşmeleri 12 adet devasa A350-1000 ve 5 adet daha küçük hacimli A350-900 uçaklarını kapsıyor.  

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika