spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Air Serbia: Belgrad’dan New York’a İlk Uçuş

Seçtiklerimiz

Sırbistan Havayollarının (Air Serbia) ilk Belgrad-New York seferini gerçekleştirecek Airbus A330 tipi uçak, Nikola Tesla Havalimanı’ndan hareket etti.
 
İlk Belgrad-New York seferi dolayısıyla havalimanında düzenlenen törene Başbakan Aleksandar Vucic, ABD’nin Belgrad Büyükelçisi Kyle Scott, Air Serbia Genel Müdürü Dane Kondic, Belgrad Belediye Başkanı Sinisa Mali ve diğer davetliler katıldı.
 
Başbakan Vucic, burada yaptığı konuşmada, Sırbistan’ın New York’a uçak seferi düzenleyen ilk Balkan ülkesi olduğuna dikkati çekerek, bu hattın açılmasıyla Belgrad’ın bölge merkezi haline geleceğini ifade etti.
 
Belgrad-New York seferinin Air Serbia için de "yeni bir hayat" anlamına geldiğini kaydeden Vucic, "Bu şekilde New York’u Belgrad, Sırbistan’ı da ABD ile yakınlaştıracağız." dedi.
 
Air Serbia’nın 44 yeni uçuş noktası olduğunu aktaran Vucic, Belgrad-New York hattının önümüzde 100 yıl boyunca açık kalması temennisinde bulundu.
 
ABD’nin Belgrad Büyükelçisi Scott da hayata geçirdiği bu stratejik karar dolayısıyla Sırbistan’ı tebrik ederek, iki ülke arasında ilişkilerinin ve iş birliğinin güçlenmesi temennisinde bulundu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika