spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Air New Zealand Yönetim Kurulu başkanı Christopher Luxon

Seçtiklerimiz

Air New Zealand Yönetim Kurulu başkanı Christopher Luxon, hava yolu şirketinin yeniliklerinin bütün havacılık endüstrisine pozitif etkileri olabileceğini söyledi.

Havayolunun son durumu nedir ?

Air New Zealand çok iyi durumda. Hem ticari hem de işletmesel açıdan bence dünyanın en iyi hava yolları arasındayız. Elbette bu çok köklü temellerimiz olmasından kaynaklı. Son derece müşteri odaklı bir işletmeyiz, iyi bir ünümüz var ve kurumsal yapımız çok güçlü. Aynı zamanda çok açık olan, az hiyerarşili kültürümüz sayesinde son derece yaratıcı ve istekli çalışanlara sahibiz.
Şimdiki hedefimiz bunu daha da ileri götürmek ve sektördeki rekabette kalıp alıp büyüyebilmek.

Şu anki öncelikleriniz nelerdir ?

CL: Amacımız geleceğin bizi şekillendirmesini beklemeyip bizim ona şekil vermemiz. En büyük önceliğimiz, Pasifik çemberindeki hattın akışını, Amerika, Asya ve Avustralya-Asya kıtalarındaki artan talebe cevap verebilecek şekilde işletmek.
Bu bahsettiğim, dünyanın, her nesilde bir kez görebileceği bir deneyim olan, ekonomik gücün Atlantik’den Pasifik’e kayması gerçeği ile alakalı ve bizim için heyecan verici bir fırsat.

Bununla birlikte, daha geniş olan turizm endüstrimizle ortaklık kurarak, Yeni Zelanda’yı, büyüme potansiyeli olan önemli pazarlara yakın bir destinasyon olarak pazarlamaya da çalışıyoruz. Küçük bir ülke olmanın en iyi tarafı, bütün Yeni Zelanda turizm endüstrisi oyuncularının, piyasa gelişimini hızlandırmak için birlikte çalışması ki biz buna “sürü halinde avlanmak” diyoruz.

Havayolu şirketinin ulaştığı alanları çoğaltmak için stratejiniz nedir ?

Ana ortaklarımız Star Alliance üyeleri. Air New Zealand, Star Alliance ve onun yolcularımıza getirdiği avantajlara kendisini adamış durumda. Fakat Star üyesi olmayan bölgelerde de beraber çalışabileceğimiz esnekliğe ihtiyacımız var. Mesela bazı anahtar bölgelerde Virgin Avustralya ve Cathay Pasifik’le çalışıyoruz. Sanıyorum ki bu mesele birliklerin ileri gitmesi önündeki büyük bir engel. Nasıl hem birliği koruyup hem de evrilip daha esnek bir hale gelinebilir ki ?

Yani Zelanda’nın altyapısı hedeflerinize ulaşmanızda yardımcı oluyor mu ?

Yeni Zelanda’da müşteri deneyimi çok iyi ve Kuzey Amerika ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde yaşadığım deneyimlerle karşılaştırdığımda sonsuz derecede daha iyi. Birlikte yapıcı bir biçimde çalışıyoruz ve ilişkilerimiz güçlü. Lakin hava alanı fiyatlandırması konusunda temel bir anlaşmazlık mevcut. Bu son 20 yıldır süregelen bir gerginlik kaynağı. Hava alanları kendi fiyatlarını kendileri nasıl uygun görürse öyle belirliyor ve bize göre bu sorunu sürekli değişen yönetmeliklerle çözmek çok zor. Bu ideal rejim,  hava yolları ve hava alanlarını masa başında oturup eşit güç ile ticari şartlarda bir anlaşmaya varmaya teşvik edecektir.

Tüketim malları konusundaki deneyiminizi bir hava yolu şirketinde nasıl kullanıyorsunuz ?

İlk olarak, bu sanayi katılmak benim için büyük bir ayrıcalık diyeyim.

Hava yolları birbirleri ile kıyasıya rekabet ediyor. Ben de büyük sorunları çözmek için sanayiler arası işbirliğini yaşadım. Güvenlik ve çevre bunlara iki iyi örnek.

Aynı zamanda çok az bir geri dönüş için muazzam miktarda çaba ve faaliyet olduğunu gözlemledim. Dondurma satmak hem çok daha karlı hem de kolay bir iş.

Ambalajlı tüketim ürünleri dünyasında her zaman müşteriyi, pazar dağılımını ve satış kanallarını düşünüyorsunuz. Havacılık sektöründe, ne satış, ne pazar geliştirme ne de dağıtım konusunda aynı derecede gelişmişlik görmedim. Aynı zamanda endüstrinin yakıt makro ekonomisi, doğal afetler ve diğer krizler gibi “kontrol edilemeyenler” konusunda ne kadar takıntılı olduğunu fark ettim. Hepsi çok ilginç, ama bu şeyler tüm hava yolu şirketlerine aynı anda olma eğiliminde ve bu yüzden bu anlardaki görece rekabet durumunuz bu hususta önem arz ediyor.

Air New Zealand olarak risk azaltma yöntemlerimizi değişen koşullara uyum için zaman satın almak için kullanıyor ve rakiplerimizden daha iyi karşılık vermek adına üstün hızımıza ve kültürümüze güveniyoruz. İyi işletmeler bahaneler olmadan içinde bulundukları çevrede faaliyetlerini sürdürürler.

Ama hava yolu şirketleri bir tüketici ürünü gibi kolayca piyasa değiştiremezler. Havacılık düzenleme yapısı sizi şaşırttı mı ?
Düzenleyici yapı sinir bozucu ve inanılmaz derecede eski. Güvenlik konusunda inanılmaz faydalı, ama bunun ötesinde biraz modernizasyona ihtiyacı var. Politikanın gidişatı piyasalarının serbestleştirilmesi ki biz bundan memnunuz, nitekim dış engeller yolumuza çıkmadan rekabet etmek isteğindeyiz.

Air New Zealand teknoloji konusunda yenilikleri ile meşhurdur. Takviminizde neler var ?

Bizim için en önemlisi teknolojiden yararlanarak hepimiz için daha iyi bir müşteri deneyimi sunmak. Dünyanın diğer bölgelerinde, çok kısa bir uçuş için bile çeşitli hava alanı süreçlerini atlatmak yaklaşık bir saat sürer. Yeni Zelanda’da yaklaşık 10 dakika gerekiyor. Çünkü biz teknolojiyi yolcularımızın hava alanında sorunsuz bir biçimde ilerlemesi için kullandık. Air New Zealand’ın hedefi mobil teknolojiyi en iyi şekilde entegre etmek. Biz bu teknolojiyi erken kucakladık ve tamamen müşteri odaklı düşünüyoruz. Gerçi müşterimizi daha iyi anlamak adına hala yapılacak çok şey var.

Sektörün çevresel konulardaki çabaları konusunda ne düşünüyorsunuz ?

Gerçekten karbon-nötr büyümesi konusundaki IATA AGM kararını cesaret verici buldum. Bu ileriye doğru atılmış proaktif ve olumlu bir adım oldu. Yeni Zelanda’nın doğal ortamı büyük bir turizm varlığı ve onu en iyi şekilde korumak elbette bizim yararımıza. Sürdürülebilir bir iş olmak sosyal bir sorumluluk ve aynı zamanda ekonomik de bir zorunluluk. Bu  yüzden Air New Zealand dünyanın en çevreci hava yolu olmayı hedefliyor.

Eğer sürdürülebilirlik ile iyi bir ticari performansı birleştirebilirseniz, başarı için güçlü bir modeliniz olmuş demektir. Air New Zealand, dünyanın en uzun güzergahlarını uçmasına rağmen, son 6 yılın her birinde, yakıt verimliliğimizi %3 oranında artırdık. Sektörün hedefi olan %1.5’in iki katına çıktık.

Başarımızı büyük oranda yeni uçaklara yatırım yapmamıza borçluyuz. Biyoyakıt denemelerine katıldık ve hava trafik yönetimindeki ortaklarımızla birlikte çalışarak optimize uçuş yolları oluşturmak ve operasyonel verimliliği artırmak adına ASPIRE programda yer aldık. 11.000 çalışanımızın 1/3’ü “Yeşil Takım” dediğimiz bir oluşum dahilinde, Koruma Departmanımızla birlikte Ulusal parklarda da çalışıyor.

Önümüzdeki 5 yıl içinde Air New Zealand’ı nerede görüyorsunuz ?

Yolumuzu çizdik. “Ötesine Git” planımız doğrultusunda, Yeni Zelanda’nın başarısını güçlendirmek ve ticari performansımızı artırmak aynı zamanda müşteri deneyimini, pazar yönetimini, operasyonel verimliliği ve halkımızın gelişimini bir sonraki seviyeye taşımak. Çok heyecan verici zamanları yaşıyoruz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika