spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Air Astana önleyici tedbirleri açıkladı

Seçtiklerimiz

Air Astana uçuş programı değişikliklerini ve önleyici tedbirleri açıkladı


Air Astana, Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemlere uygun olarak yapılan eylemlerle Coronavirüs’ün küresel yayılmasından kaynaklanan bir dizi uçuş programı değişikliği yaptı.

 

1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Nur-Sultan ile Seul arasındaki haftalık uçuş sayısı ikiden bire, Almatı ve Seul arasındaki uçuşlar haftada beşten bire düşürülmüştür.

5 Mart’tan itibaren Nur-Sultan ve Bakü arasındaki uçuşlar askıya alınırken, Almatı ve Bakü arasındaki uçuşlar haftada üçten bire indirilmiştir. Bugün Almatı ve Hong Kong arasındaki uçuş, askıya alınmadan önceki son uçuş gerçekleştirilecektir.

Air Astana daha önce Kazakistan ile Çin’in Pekin ve Urumçi şehirleri arasındaki tüm uçuşları iptal etmişti.Etkilenen diğer uçuşlar  arasında 31 Mayıs’a kadar Nur-Sultan ile Paris arasında uçuşların derhal askıya alınması, 14 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında uçuş sayılarının azaltılmasının  ardından Almatı ile Kuala Lumpur arasındaki uçuşların askıya alınması ve Almatı Mumbai arasında planlanan uçuşların derhal askıya alınması kararlaştırıldı.

 

Etkilenen uçuilar için bilet alan yolcular alternatif tarihlere  rezervasyon yapabilir veya ceza ödemeden geri ödeme alabilir veya alternatif olarak Air Astana’nın ortak uçuş gerçekleştirdiği havayollarını kullanarak yeniden rota belirleyebilir.

 

Air Astana Satış Direktörü İslam Sekerbekov “Air Astana’da güvenlik her zaman bir numaralı öncelik olmuştur, bu arada yolcu ve mürettebatımızın sağlığı ve refahı şu anda en büyük endişe kaynağıdır.

Coronavirus’un yayılmasını önlemeye yardımcı olmak için, Azerbaycan ve Güney Kore’ye olan uçuşlar azaltılırken Çin’e olan uçuşlar iptal edildi ”dedi.. “Uluslararası uçuşlarda kabin ekibine yüz maskeleri sağlanıyor ve uçak kabininin temizliği ve dezenfeksiyonu için ek dikkat gösteriliyor.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika