spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

AHL yeni tanışmalarda Avrupa ikincisi

Seçtiklerimiz

Tatile çıkarken ya da iş için seyahat ederken bazen havalimanında uzun saatler geçirmemiz gerekebiliyor. Hele bir de uçuşumuz rötarlıysa… Peki havaalanında geçirdiğimiz boş zamanı hayatımızı zenginleştirecek bir deneyime dönüştürmek için ne yapmalı? Bu soruya yanıt arayan pek çok kişi, uçak beklerken yeni insanlarla tanışmak, sohbet etmek, beraber bir şeyler yiyip içmek ya da sadece iyi bir yol arkadaşı edinmek için tanışma uygulaması Happn’ı tercih ediyor.

EN ÇOK KULLANIM İSTANBUL’DA

Hal böyle olunca, dünya genelinde yaklaşık 20 milyon kullanıcısı bulunan Happn, uygulamanın Avrupa’nın en çok hangi havaalanlarında kullanıldığını araştırdı. Elde edilen verilere göre Happn’ın Avrupa’da en çok kullanıldığı yer İstanbul Atatürk Havalimanı. Bu alanda İstanbul’u Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden Amsterdam’daki Schiphol Havalimanı takip ediyor.

LONDRA VE PARİS’E FARK ATTIK

Üçüncü sırada İngiltere’nin başkenti Londra’daki Heathrow Havalimanı yer alıyor. Londra’yı ise Fransa’nın başkenti Paris’teki Charles de Gaulle ve Danimarka’daki Kopenhag Havalimanı yer alıyor. Bu beşliyi sırasıyla Oslo, Madrid, Lizbon, Roma, Stockholm ve son olarak Moskova’daki havalimanları takip ediyor.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA GÜNDE 500 KİŞİ TANIŞIYOR

Happn kullanımında lider olan Atatürk Havalimanı, uygulama aracılığıyla en çok tanışmanın gerçekleştiği havalimanları arasındaysa Avrupa’nın ikinci sırasında. Bu alanda liderliği günde ortalama 302 tanışmayla Amsterdam üstlenirken, yolu İstanbul’dan geçen yolcular arasında her gün tam 250 tanışma gerçekleşiyor. Başka bir deyişle Happn, İstanbul’da her gün en az 500 kişinin tanışmasına vesile oluyor.

EN AZ TANIŞMA MOSKOVA’DA

Londra günde 200 tanışmayla üçüncü sırada yer alırken, İngiltere’nin başkentini günde 190 tanışmayla Kopenhag ve 180 tanışmayla Oslo izliyor. İlk 10’a girmeyi başaran diğer şehirler ise günlük ortalama tanışma rakamlarıyla birlikte şöyle: Paris (155), Madrid (150), Lizbon (140), Stockholm ve Roma (110), Moskova (102).

HAYATI PAYLAŞMA İMKANI SUNUYOR

Fransa merkezli Happn, kısa süre önce kullanıma sunduğu See You There özelliğiyle kullanıcılarına gündelik hayatın temposundan kopmadan yeni kişilerle tanışma ve ortak aktivitelere katılma imkan sağlamıştı. Instagram ve Spotify entegrasyonu da sunan Happn, dünya genelinde 40’ı aşkın şehirde aktif durumda.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika