spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

AHL’de Sarıklı Vatandaşa Saldırı

Seçtiklerimiz

İstanbul’dan Adana’ya gitmek için Atatürk Havalimanı’na giden kişi, çirkin bir saldırıyla karşı karşıya kaldı.
 
KANUNU OKUDU


Sarık takıp cübbe giyen vatandaşı gören kadın; eline akıllı telefonunu alarak 2596 sayılı kanunu bağıra bağıra okumaya başladı.

HERKES RAHATSIZ OLDU


Yolcuların şaşkınlıkla izlediği küstah kadın, herkesin Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarını uyması gerektiği yönünde çığlıklar attı.
 
Diğer yolcuların "Kimse sizi dinlemek zorunda değil" şeklinde tepkilerine rağmen, küstah tavırlarından vazgeçmeyen kadın, güvenlik görevlilerinin çağrılmasını istedi.

PROVOKATÖR AMACINA ULAŞAMADI


Bu sırada sarıklı vatandaş sakinliğini koruyarak, kadına sakin bir dille "Terbiyesizlik yapmayın" uyarısında bulundu.
 
Etrafta çocukların ve yaşlıların olduğunu, herkesin bu durumdan rahatsız olduğunu ifade ederek, kadını terbiyeye davet eden sarıklı vatandaş, tüm çabalarına rağmen kadının küstah tavırlarının önüne geçemedi.

İŞTE O KANUN


"Herhangi din ve mezhebe mensub olurlarsa olsunlar ruhanilerin mabet ve ayinler haricinde ruhanî kisve taşımaları yasaktır.
 
Hükümet her din ve mezhepten münasip göreceği yalnız bir ruhaniye mabet ve ayin haricinde dahi ruhanî kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsaadeler verebilir. Bir müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhanî hakkında yenilenmesi veya bir başka ruhaniye verilmesi caizdir."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika