spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

AHL’de ortalık karıştı, Polis terminalde yolcu aradı

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları’nın (THY) İzmir-İstanbul seferini yapan uçaktaki bazı yolcular, Atatürk Havalimanı’nda park pozisyonlarının planlamasını yapan görevlinin hatası nedeniyle Dış Hatlar Terminaline bırakıldı.
 
Edinilen bilgiye göre, İzmir’den 166 yolcusuyla Atatürk Havalimanı’na hareket eden THY’ye ait tarifeli uçağa havada yıldırım isabet etti. İnişin ardından Atatürk Havalimanı’ndaki 214 numaralı park yerine yanaşması beklenen Airbus A-330 tipi bu uçağın kontrol için teknik hangara yönlendirilmesine karar verildi.
 
Aprondaki 214 numaralı körüğe ise ABD’nin New York şehrinden gelecek aynı tipteki THY uçağının yanaşması planlandı. Uçakların havalimanına indikten sonra hangi park alanına gideceğini önceden planlayan ramp kuledeki Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) görevlisi bilgi değişikliğini henüz bilinmeyen bir nedenle gerçekleştiremedi.
 
THY’ye ait İzmir-İstanbul tarifeli seferini yapan uçak, iniş yaptıktan sonra teknik hangar yerine ilk planlandığı şekilde 214 numaralı körüğe yanaştı. Bu uçağın, New York seferini tamamladığını düşünen körükteki görevliler, yolcuları hata sonucunda Dış Hatlar Terminaline yönlendirdi. Yolcuların bir kısmı ise İç Hatlar Terminaline götürüldü.
 
– Polis, terminalde yolcu aradı
 
Durumun yer hizmetleri şirketi görevlileri tarafından kısa sürede fark edilmesine rağmen bazı yolcular Dış Hatlar Terminaline dağıldı. Polis ekipleri, terminalde yolcuları bir süre aradı.
 
Tespit edilen yolcular, polis eşliğinde İç Hatlar Terminaline götürüldü. Aktarmalı olarak yurt dışına çıkacak yolcular ise pasaport ve güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra uçaklara yönlendirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika