spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

AHL’de Kar Alarmı

Seçtiklerimiz

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İstanbul Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur, “Karla mücadelede her nöbette 63 kişi olmak üzere 4 vardiya çalışıyoruz. Pistlere buzlanmaya karşı de-icing sıkıldı” dedi.

Birkaç gündür beklenen kar yağışı başlaması ile birlikte Atatürk Havalimanında uçuş trafiğinin etkilenmemesi ve seferlerde sorunlar yaşanmaması için DHMİ yetkilileri yoğun çaba harcıyor. İstanbul’da başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ederken Atatürk Havalimanı’nda da uçaklar yoğun yağışta ilginç görüntüler yaşandı. Bu arada hava trafiğinin etkilenmemesi için DHMİ ekipleri havalimanı pistlerinin kapanmaması ve buzlanmaması için de-icing yapılıyor.

DHMİ İstanbul Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur yaptığı açıklamada personel ve araç sayısını artırarak uçuşların normal olarak yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını bildirdi. Özuğur, "Araç sayılarımızı artırarak 59’a yükselttik.Karla mücadelede her nöbette 63 kişi olmak üzere 4 vardiya çalışıyoruz.Pistlere buzlanmaya karşı de-icing sıkıldı.Pistlerde frenleme değerlerini ölçtürdük ve frenleme değerleri normal düzeyde. Bu arada pist konfigrasyonu, değişimleri yaparak rafiği aksatmadan karla mücadele ediyoruz" dedi.

Uçaklara da buzlanmaya karşı pist başlarında anti-icing işlemi yapılıyor. Pist başına çıkmadan önce uçaklar kuyruğa girerek, alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkandı. Bu arada, uçaklar ve uçaklara binmeye çalışan yolcular yoğun kar yağışı esnasında kaybolmaları ilginç görüntüler oluşturdu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika