spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

AHL’de iniş – kalkışlar durdu

Seçtiklerimiz

İstanbul Atatürk Havaalanı ‘nda yoğun kar yağışı dolayısıyla uçakların iniş ve kalkışları durduruldu. İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları’nda birden fazla uçuş iptal edildi. Tipi, İstanbul Atatürk Havaalanı ‘da hava ulaşımını nüzul etti. Dün vatan içi ve vatan dışı yekün 123 seferin iptal edildiğini ifade eden THY , dün akşam saatlerinden bu yana ise 256 seferin daha iptal edildiğini açıkladı .
 
Hava şartları dolayısıyla Türk Hava Yolları THY resmi internet sitesinde 17-18 ve 19 Şubat 2015 tarihlerine ait toplam 369 uçuş iptali yapılırken 262 uçuşun 18 Şubat, 72 seferin ise 19 Şubat 2015 tarihli uçuşlara ait olduğu bilgisi verildi.
 
Yetkililer, tekrar de gün içinde yaşanabilecek olumsuzluklar dolayısıyla yolcuların Türk Hava Yolları THY internet sitesi ile alo çağrı merkezini arayarak uçuşlarının nihayet durumları hakkında veri (bilgi) alması istendi. Bu arada havalimanına geldikten akabinde uçuşlarının iptal edildiğini öğrenen yolcular dolayısıyla de havalimanında olağan günlere oranla yoğunluk yaşanmakda .
 
HAVALİMANI BEYAZA BÜRÜNDÜ
 
Diyer yandan İstanbul Atatürk Havaalanı , yoğun kar yağışı dolayısıyla vakit görüş açısının bile kapandığı çok fazla çok ilgi çekici görüntülere sahne oldu. Zaman vakit kartpostal görüntülerini aratmayacak kar, vakit vakit da aralanan kar bulutlarının arasından kendini gösteren güneş dolayısıyla adeta değişik iklimler dakikalar içinde yaşanmakda .
 
Sefere hazırlanan bazı uçakların, solüsyonlu ve tazyikli su ile kanat ve kuyruk bölümleri yıkanıyor. Uçuştan gelen uçakların ise buzlanan kanatları ise aynı biçimde solüsyonlu ve tazyikli su ile buzlarından arındırılıyor.
 
Bazı uçaklar havada tur atarak iniş izni verilmesini beklerken bazı uçaklar da değişik havalimanlarına yönlendiriliyor.
 
Ayrıca uçakların kalkış yapacakları yolda biriken kar ise belirgin vakit aralıkları ile iş makineleri tarafından temizleniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika