spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

AHL’de faciadan kılpayı dönüldü!

Seçtiklerimiz

Uçak havalimanına acil iniş yaptı, yolcular uçaktan motordaki yangın söndürülürken slidelar ile (acil tahliye botu) tahliye edildi
 
İLK İNİŞ DENEMESİNDE PAS GEÇTİ
 
97 yolcusu bulunan THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan TC-JPE kuyruk tescilli, Airbus A320 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’na iniş için alçaldığı sırada motoru alev aldı. Motoru alev alan uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek acil iniş için izin istedi. THY uçağı ilk iniş denemesinde pistti pas geçerken, ikinci denemesinde Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. İniş yapan uçağın motorunda alev görünürken, itfaiye ve polis ekipleri apronda uçak için güvenlik önlemi aldı. Saat 10.41’de Atatürk Havalimanı’na iniş yapan uçak pistte duramayarak toprak alana çıktı. Toprak alana çıkarak durabilen uçak slidelar (acil tahliye botu) açarak yolcular tahliye edildi. Acil müdahale sonrasında 17/35 pisti uçuşlara kapatıldı.
 
VATANDAŞLAR YANAN MOTURU GÖRÜNCE BİNLERCE İHBAR GELDİ
 
Uçağın İstanbul semalarında alev alan motoru ile havalimanına yaklaşması vatandaşlar tarafından kaydedilirken haber merkezlerine binlerce ihbar geldi.Acil iniş yapan uçağın fotoğrafları ve görüntüleri sosyal meyada sürekli paylaşıldı.
 
"GEREKLİ İNCELEMELER BAŞLATILDI"
 
Bu arada THY Basın Müşaviri Ali Genç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, THY’nin 1878 sayılı Milano-İstanbul uçağının ilk inişinde pisti pas geçtiğini, acil iniş deklere ederek gerçekleştirdiği iniş sonrasında pistten çıktığını belirtti.
 
 Uçaktaki 97 yolcunun hızlı ve güvenli tahliye işleminin gerçekleştirildiğini bildiren Genç, "Gerekli incelemeler başlatılmış olup, olayın neden meydana geldigi bu incelemelerden sonra netlik kazanacaktır" bilgisini verdi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika