spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Aeroflot Kahire’ye Uçmaya Hazırlanıyor

Seçtiklerimiz

Aeroflot Havayolu Şirketinin başlattığı seferlerin ilk uçuşu 11 Nisan Çarşamba Günü Moskova Havaalanından kalkacak.
Aeroflot Havayolları Kahire ve Moskova arasında 2015 yılında durdurulan uçak seferlerinin yeniden başlayacağının müjdesini verdi.

11 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek ilk uçuş Moskova Şeremetyevo Havaalanından kalkacak. 12 Nisan perşembe günü yerel saat ile, 00:25’te Kahire Havaalanında olması planlanan seferin 120 kişilik rezervasyonunun yapıldığı bilgisi verildi.

 
2015 yılının Kasım ayında Moskova Havaalanından Kahire Havaalanına uçuş yapan yolcu uçağı yirmi üç dakika sonra kaybolmuş ve uçak Sina Yarımadası yakınlarında düştüğü öğrenilmişti. Düşen uçakta 217 yolcu ve 7 mürettebat hayatını kaybetmişti.

Yaşanan bu feci olaydan sonra Rusya Federasyonu bunu bir terör eylemi olarak nitelendirmiş Moskova ve Mısır seferlerini iptal etmişti.Rusya Federasyonu İki yıl aradan sonra uçak seferlerini yeniden düzenleme kararı aldı.

 
Karar çıktıktan sonra ilk anlaşmanın bir Rusya Havayolu şirketi olan, Aeroflot Havayolları ile yapılması kararı alındı. Bundan sonra iki buçuk yıldır ara verilen Rusya ve Mısır arasında düzenli seferler gerçekleştirilecek.
 
Yapılan anlaşma gereği, Mısır Havaalanları en donanımlı ve güncel güvenlik sistemleriyle donatılacak. Ayrıca Mısır Havaalanlarında görevli Rus uzmanları, Havaalanının güvenliğini izleyecek. Bunun dışında Mısır Havaalanlarında Ruslara özel hizmet verilmesi sağlanacak.
 
Haftada üç gün, pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri Moskova’dan Kahire’ye düzenlenecek olan uçuş seferlerinin dönüş seferleri yine haftada üç gün olarak düzenlenecek. Kahire’den Moskova’ya uçuş günleri Salı, Perşembe ve Pazar günleri olacak.
 
Rusya’da düzenlenecek olan, 2018 Dünya Kupası süresince, uçuş taleplerinin artması sebebiyle uçuş seferleri her gün düzenlenecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika