spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Aeroflot Hosteslerinin, büyük beden zaferi

Seçtiklerimiz

Rusya’da iki hostesin uluslararası havayolu şirketinin kazançlı rotalarından ‘büyük beden’ oldukları için alıkonulmalarına ilişkin açtıkları davada, mahkeme kadınları haklı buldu. Mahkeme, şirketin çalışanlarına hangi beden olmaları gerektiği yönünde bir zorlamada bulunamayacağına hükmetti.
 
 
Rusya’nın başkenti Moskova’da ‘Aeroflot’ isimli uluslararası bir havayolu şirketinde çalışan iki hostes, havayolunun kazançlı rotalarından ‘büyük beden’ oldukları iddiasıyla alıkonulduklarını belirterek bir dava açmıştı.
 
Mahkeme kadınlar lehine bir karara imza attı.
 
BBC Türkçe’nin haberine göre mahkeme Aeroflot’un çalışanlarına hangi beden olmaları gerektiği yönünde bir zorlamada bulunamayacağına hükmetti.
 
Mahkeme, karar gereğince kadınlara tazminat ödenmesine karar verdi ancak şirketin tavrını ‘ayrımcılık’ olarak yorumlamadı.
 
Davacı hosteslerden Irina Ierusalimskaya, “Giysi bedeninin yaptığı iş ile bir ilgisi olmadığını, çünkü ilk sırada profesyonelliğin geldiğini” ifade etti.
 
Aeroflot hosteslerine 42 bedenden daha büyük olmamaları gerektiğini belirtiyor.
 
Şirkette savunma: ‘Fazla kilo fazla yakıt demek’
 
Mahkeme kararının ardından şirket, hükmü iyice değerlendirdikten sonra politikaları hakkında değişiklik yapıp yapmamak konusunda karar vereceklerini açıkladı.
 
Şirketin avukatı ise hosteslerin ‘yolcu çekmek’ için önemli bir unsur olduğunu ve her fazla kilo için daha çok yakıt harcamaları gerektiğini iddia etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika