spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Adana Havalimanı’nda ‘Yoğunluk’ Tedbirleri

Seçtiklerimiz

Yolcuları rahatlatacak bu tedbirlerin yaz tarifesinin uygulanmaya başladığı 29 Mart’tan itibaren hayata geçirileceği bildirildi.

 

Alınan bilgiye göre, Havalimanı Başmüdürlüğü, alandaki yolcu yoğunluğunu önlemek amacıyla öncelikle yaz uçak trafiği zamana yayacak. İkinci olarak Mersin’den gelen yolcu servislerinin aynı anda gelmemeleri için uçak saatlerine göre düzenlenecek. Üçüncü olarak da iç hatlar terminalindeki personel giriş kapısı üçüncü yolcu giriş kapısı olarak devreye alınacak.

 

Bütün bunlara ilaveten uçuş yoğunluğunun tavan yaptığı günlerde iç hatlar bekleme salonunda olası yolcu yoğunluğunu azaltmak için A ve B salonlarına personel takviyesi ile X-Ray cihazlarının her ikisi de çalıştırılarak yolcuların biran önce salona alınması sağlanacak.

 

Öte yandan Çukurova Havalimanı’ndaki olası gecikmeye karşı da alternatif çözüm üzerinden çalışan DHMİ Başmüdürlüğü, gerektiğinde dış hatların aks olarak büyütülerek iç hat yolcusunun bir kısmının kazanılan bu alandan hizmet almasını sağlamak üzere proje hazırladı.

 

Yetkililer, dış hatlar terminalinin bir adet Boing 747 uçağının yolcu kapasitesine cevap verirken şartlarını zorladığına dikkat çekerek, bu alanın iç hatlar hizmetinde de kullanılmasının mümkün olmadığını bildirdi. Kış aylarındaki olumsuz hava şartları sebebiyle Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Mardin uçaklarının Adana’ya yönlendirildiği günlerde Adana Havalimanı’nda dikkat çekici oranda yoğunluk yaşandığı hatırlatıldı.

 

Adana Havalimanı’nda halen yaz uçuş trafiği kapsamında günlük 47 uçağın kalkış yaptığı, dış hatlar terminalinden de günlük 10-14 tarifeli uçuşun gerçekleştiği kaydedildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika