spot_img
spot_imgspot_img
19.2 C
İstanbul
Çarşamba, 17 Nisan 2024

Açılış skandalı seçime konu oldu

Seçtiklerimiz

Almanya’nın en büyük inşaat projelerinden biri olan BER havalimanının açılış tarihinin ertelenmesi seçim kampanyasına konu oldu.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkanı Sigmar Gabriel, Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer’in havalimanının verilen tarihte açılmayacağını üç hafta öncesinden bildiğini öne sürdü. Gabriel, "Görünüşe göre Ramsauer kamuoyunu yanıltmış. Eğer bu doğruysa Sayın Ramsauer’in açıklayacağı birçok şey olacak." dedi.

Bakanı baskı altına alan bu açıklamalar SPD ve hükümet arasında gerilime sebep oldu. Federal Meclis bütçe komisyonunun özel oturumunda konuşan Ramsauer, "Havalimanının 23 Ekim 2013 tarihinde açılmayacağını üç hafta önceden bildiğim yönündeki iddiaları geri çeviriyorum. Bana karşı yapılan haksızlığı ‘yanlış spekülasyon’ olarak değerlendiriyorum." dedi.

Havalimanının açılışının iptalinden 6 Ocak akşamı haberdar olduğunu kaydeden Ramsauer, Aralık ayında verdiği demeçlerde Ekim 2013 tarihinin tehlikede olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Diğer yandan Bütçe komisyonunda bulunan Hür Demokrat Partili Jürgen Koppelin, Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit (SPD) ve Brandenburg Eyalet Başbakanı Matthias Platzeck’in (SPD) bütçe komisyonunda hazır bulunmamalarını skandal olarak değerlendirdi. FDP’ye göre Platzeck, BER havalimanı denetim kurulu başkanlığı için yanlış isim. Daha önce denetim kurulu başkanlığından istifa eden Wowereit, bugün başkanlığı Platzeck’e devredecek.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika