spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

ABÜ öğrencileri THY Havacılık Akademi’de

Seçtiklerimiz

Antalya Bilim Üniversitesi- ABÜ Havacılık Topluluğu üyesi 9 öğrenci, ABÜ Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sıtkı Atasoy başkanlığında İstanbul’da THY Havacılık Akademi’yi ziyaret etti.

Akademi Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek tarafından kabul edilen topluluk öğrencileri, havacılık faaliyetleri ve Akademi’nin çalışmaları, verilen eğitimler konusunda bilgi aldı.

Doç. Dr. Yüksel, iktisadi ve idari bilimler ile mühendislik fakülteleri öğrencilerine bilgi ve işlem departmanında, bilgi işlemle ilgili bölümde okuyan öğrencilere ise işletme dalında yüksek lisans yapmaları tavsiyesinde bulundu.

UÇUŞ MERKEZİNDE SİMÜLASYON EĞİTİMİ ALINDI

Topluluk üyeleri ziyaretleri kapsamında daha sonra THY kabin ve kokpit ekibinin eğitim aldığı Uçuş Eğitim Merkezi’ne geçti. Öğrenciler burada, en son teknolojilerin kullanıldığı simülatörleri inceleme fırsatı buldu.

Topluluk üyelerine 3’erli gruplar halinde Boeing B737 simülatöründe uçuş eğitimi verildi. Simülatörde eğitim kaptanı eşliğinde iniş yapma imkânı bulan öğrencilere, Tanıtım Uçuşu Sertifikası verildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika