spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Abu Dabi, ilk çeyreğinde 5 milyon kişiyi ağırladı

Seçtiklerimiz

Abu Dabi’nin ikonik yapılarından birisiolan  “Main Terminal Building”(MTB)Projesi bu kapasiteyi karşılamak üzere şu anda inşa halinde olup, hükümetin AbuDabi’yi turizm merkezi haline getirebilmek için tasarladığı en önemliparçalardan biri sayılıyor.
 
Abu Dabi’nin en büyük binası olacak ve 730 bin metrekarealana kurulacak MTB Complex öncelikli geçit olacak ve ülkenin ulusaltaşıyıcılığını yapan Ethiad Airways’e de ev sahipliği yapacak.
 
MTB Projesi Abu Dabi Uluslararası Havalimanı geliştirmeprojesinde önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Genişleme projesininbaşladığı 2006 yılından bu yana, 2008 yılında 4 bin 100 metre uzunluğunda ve 60metre genişliğinde bir pist ile Airbus A-380 uçaklarının kontrol edilebileceğibir pist inşa edildi. Şu anda Etihad Airways için hizmet veren ve 2008 yılındaaçılan 3.terminal 33 Check-in kontuarına ve 70 bin metrekarelik alana sahip.
 
Anel Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, “Biz Anel Grup olarak 29 yıldır, kültür vespor tesislerinden hastanelere; teknoloji merkezlerinden, uluslararasıhavalimanlarına kadar her biri ayrı mühendislik yetkinliği gerektiren birçokprojeye imza attık. Elektrik altyapı işlerini aldığımız Abu Dabi UluslararasıHavalimanı, Abu Dabi’nin ticari ve turistik büyümesini sürdürebilmek içinEmirlik çapında bir stratejinin sonucu.

Önümüzdeki yıllarda artacağı beklenentalebi dünya standartlarında servis kalitesi ile karşılayabilmek amacı ileoluşmuş bu proje aynı zamanda Abu Dabi Hükümeti’nin 2030 planının da birparçası. Abu Dabi’nin en büyük binası olacak ve 730 bin metrekare alana sahip buproje, kilometrelerce uzaklıktan bile görülebilecek ve bölgedeki en etkileyicimimari yapılardan biri olacak.” dedi.  AnelGrup olarak Türk mühendisliğini dünyaya ihraç ettiklerinin altını çizen Batukansözlerine şöyle devam etti: “Biz bir Türk firması olarak uluslararası alandadahil olduğumuz başarılı projelerde ülkemiz adına çok büyük gurur duyuyoruz.Dünya standartlarında servis kalitesi taahhüdü ile başlanan Abu DabiUluslararası Havalimanı projesini de yine Anel Grup’a yakışır şekildetamamlayacağız.” dedi.

 
Yeni Abu Dabi Terminali yolcu yürüme mesafesiniminimuma indirecek ve uçak park alanını maksimuma çıkaracak şekildetasarlanıyor. X şeklinde mimarisi olan terminalin planına geniş analizlersonucunda karar verildi. Terminalde 49 adet geçiş kapısı (gatehouse) bulunuyor.
 
Anel Grup, MTB Abu Dabi Projesi kapsamında şu hizmetleri veriyor;
 
Elektrik:  80 Adet 22kV OG GIS RMU, 80 Adet 2500 kVA KuruTip Trafo, 32 Adet 630A ATS, 7MVA UPS, 11MVA Jeneratör, 1.400.000m EMT boru, 80Adet DMS, 90 Adet 5.000A Ana Dağıtım Panosu, 545 Adet Tali Dağıtım Panosu, 2.365Adet Dağıtım Panosu, 3.750m 5000A Busbar, 650.000m multicore besleme kablosu,450.000m kablo kanalı, 80 Adet 48V Battery Charger, SCADA ve EPMCS Sistemleri,Fire Alarm Sistemi, VESDA Sistemi, Video Smoke Detection Sistemi, PA/VASistemi, Aydınlatma Otomasyon Sistemi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika