spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

ABD’yi zor duruma düşürecek açıklama

Seçtiklerimiz

Resmi haber ajansı İRNA’ya konuşan İran Donanma Komutanı Habibullah Seyyari, bir keşif uçağı ile gemiden çekilen görüntülerin, İran’ın, deniz tatbikatı yapılan bölgede yabancı güçlerin haraketlerini kontrol ettiğini gösterdiğini ifade etti.
Seyyari, uçak gemisinin Basra Körfezi’nden Umman Körfezi’ne girerken tespit edildiğini, filme çekildiğini ve fotoğraflandığını belirterek, yabancı filonun tatbikat alanına girmesi durumunda İran güçlerince uyarılacağını vurguladı.
 
Bu arada, devlet televizyonunda da Seyyari’nin sözünü ettiği görüntüler yayınlandı. Ancak çekimin çok uzaktan yapılması nedeniyle uçak gemisiyle ilgili ayrıntılara ulaşmanın mümkün olmadığı belirtildi.
 
İran, deniz tatbikatını Hürmüz Boğazı yakınlarındaki uluslararası sularda yapıyor.
 
Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Andrew Shapiro, Suudi Arabistan’a 84 F-15 Amerikan avcı-bombardıman uçağının satışının, İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatma tehdidinde bulunduğu bir sırada, Washington’ın İran Körfezi’nin güvenliğine verdiği önem konusunda, "kuvvetli bir mesaj" olduğunu söyledi.
 
Shapiro, savaş uçağı satış anlaşmasının, Suudi Arabistan’ın egemenliğine dış güçlerin tehdidine karşı caydırıcılık ve savunma kapasitesini artıracağını söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika