spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Abd Savunma Ve Havacılık Heyeti Tobb’da

Seçtiklerimiz

TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Amerika Ticaret Bakan Yardımcısı Sanchez ve beriberindeki savunma ve havacılık heyetine ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone eşlik etti. Toplantının açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Sanchez "İşbirliğinizi, ortaklığınızı çok büyük taktir ile karşılıyoruz. Heyetimde alında en iyi Amerikan şirketlerinin temsilcileri var. Bu şirketlerin temsilcilerinden bazıları Amerikan ordusunda görev yapan kişiler. Türkiye’deki askeri birliklerle birlikte pek çok yerde birlikte yer alma fırsatını bulan kişiler. Bu, bizim işbirliğimizi destekleyecek bir unsur” dedi.

Amerikan heyetinde 18 tane Amerikan şirketinin bulunduğunu söyleyen Büyükelçi Ricciardone, "TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz’a da teşekkür ediyorum, bir kez daha Türk-Amerikan iş dünyası arasındaki işbirliğini geliştirme adımlarını attılar. TOBB şimdiye kadar o kadar çok girişimde bulundu ki, bunun çok önemli faydaları oldu. Umuyorum ki, karlı bir hafta olur" diye konuştu.

Türkiye’nin 200’den fazla ülkeye 140 milyar dolara ulaşan sınai mal sattığını söyleyen TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, "Savunma ve havacılık sanayimizin gelişmesinde başta F-16 projesi olmak üzere ABD’den tedarik edilen silah ve havacılık sistemleri kapsamında yer alan, yerli katkı ve off-set projelerinin yeri ve katkısı büyüktür. Yıllar geçtikçe Türkiye bu alanda büyük ilerlemeler kaydetmiş ve günümüzde Türk savunma ve havacılık sanayisi artık kendi özgün ürünlerini geliştirir hale gelmiştir. Bu ürünler uluslararası pazarda dünya devleri ile rekabet edebilir durumdadır. Halen bir çok alt sistem bazında dış kaynaklardan faydalanıyor olsak da, Türkiye sistem bazında kendi özgün ürünlerini geliştirmiştir. Amerika ile 80’li yıllarda taşeronluk olarak başlayan işbirliği, günümüzde F-35 projesinde olduğu gibi risk ortaklığı seviyesine kadar ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

Yavuz, Amerikalı Bakan Yardımcı Sanchez’e günün anısına çini vazo hediye ederken, Sanchez de Yavuz’a ABD Ticaret Müsteşarlığı baskılı kol düğmesi hediye etti. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika