spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

ABD ihlal etti! Rusya uçak kaldırdı

Seçtiklerimiz

Kırım"ın Ukrayna"dan tek taraflı bağımsızlık ilan ederek Rusya"ya bağlanmasının ardından Moskova ile Washington arasında başlayan kriz hafta sonunda Karadeniz"de az kalsın sıcak çatışmaya dönüşüyordu.
 
Rus basınına konuşan Kremlin kaynakları, ABD"nin Karadeniz"e konuşlandırdığı USS Ross füze destroyerinin cumartesi günü Rusya"nın karasularını ihlal ettiğini söyledi. Gemi mürettebatının ‘provokatif" ve ‘saldırgan" bir tutum sergilediğini öne süren Rus yetkililer, Kremlin"in Kırım"da konuşlandırdığı Sukhoi-24 tipi savaş uçaklarından bir tanesini hemen bölgeye sevkettiğini belirtti. Adı açıklanmayan Rus kaynakları, savaş uçağının ‘Amerikalılara sınır ihlalini engellemek için gereken her türlü adımın atılacağını" gösterdiğini vurguladı.
 
‘İhlal yok"
 
Olayın medyaya yansımasının ardından bir açıklama yapan Pentagon sözcüsü Eileen Lainez, USS Ross"un olay sırasında uluslararası sularda seyrettiğini ve rutin görevini icra ettiğini belirterek iddiaları yalanladı. Rus Savunma Bakanlığı ise resmi açıklama yapmaktan kaçındı.
 
İlk değil
 
Rusya son haftalarda Avrupa ülkeleri üzerinde izinsiz uçuşlar yaparak Batı"yla gerilimi tırmandırmıştı. İngiltere ve İsveç, Rus uçaklarının hava sahalarını ihlal ettiğini söylerken Washington, Baltık Denizi üzerindeki uçaklarının güvenliğini riske atan Rus Hava Kuvvetleri"ne bağlı uçaklar konusunda Moskova"ya resmi şikayette bulunmuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika