spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

ABD’den Rus Su-57’lerini taklit edin talimatı

Seçtiklerimiz

Russia Today’in (RT) ulaştığı belgeye göre ABD ordusu, dünya genelindeki çeşitli tehditler ve askeri bütçenin kısılması nedeniyle muhtemel durumlara ilişkin senaryolar hazırlanması için rakiplerinin hava araçlarını taklit edebilecek hava hedefleri üretme kararı aldı.
 
ABD’li yetkililer, Rus Su-57 ile Çinli J-20 ve FC-31’in özelliklerini taşıyacak hava hedeflerinin uzaktan kontrol edilebilme, kendi kendine iniş yapabilme, imha edildikten sonra radyo ve radar sinyalleri gönderme gibi özelliklere sahip olması gerektiğinin altını çizdi.
 
‘RUSYA VE ÇİN’DEKİ TEKNİK İLERLEME TEHDİT OLARAK GÖRÜLÜYOR’
 
RT’ye konuşan uzmanlara göre ABD ordusunun bu adımı, Rusya ve Çin’deki teknik ilerlemenin Washington’da tehdit olarak görüldüğünü ortaya koyuyor.
 
PUTİN’E GÖRE DÜNYANIN EN İYİSİ
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 5. nesil Rus Su-57 avcı uçaklarını en iyi savaş uçağı olarak nitelemişti.
 
Kremlin tarafından düzenlenen ‘Rusya’nın Liderleri’ yarışmasının finalinde konuşan Putin, Su-57’nin taktik ve teknik göstergeler açısından dünyanın en iyi uçağı olduğunu söylemişti.
 
Suhoy Test ve Tasarım Bürosu tarafından tasarlanan Rusya’nın en yeni 5. nesil çok işlevli avcı uçağı Su-57, karşı tarafın hava savunma sistemlerinin kullanıldığı hava, kara ve deniz hedeflerini ve hava komuta merkezlerini imha etme kabiliyetine sahip.
 
Su-57’nin ilk uçuşu 2010’da Rusya’nın Komsomolsk-na-Amure kentinde gerçekleşti. İlk seri üretim grubunun 2019’da Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri’ne teslim edilmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika