spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

ABD’den F-35 açıklaması: Karar verilmedi

Seçtiklerimiz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo çarşamba günü Trump yönetiminin 2019 mali yılı için öngördüğü bütçe teklifi üzerine bilgi vermek için ABD Kongresi’ndeydi. Pompeo, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu’ndaki oturumda kongre üyelerinin Trump yönetiminin temel dış politika konularında atmakta olduğu adımlara ilişkin sorularını yanıtladı. Oturumun yaklaşık 3.5 saat süren açık bölümünde en az beş kongre üyesi doğrudan Türkiye’yi ilgilendiren konuları gündeme getirdi.
 
TÜRKİYE’NİN NATO’DA KALMASINA İHTİYACIMIZ VAR 


Rusya’dan S-400 füze savunma sistemini alan Türkiye’nin NATO’nun kötü çocuğu gibi davrandığını ileri süren Teksaslı Cumhuriyetçi Kongre üyesi Ted Poe, Pompeo’ya ‘Türkiye’nin NATO üyesi olarak kalması gerektiğini düşünüyor musunuz?’ diye sordu.
 
Pompeo Türkiye’nin NATO üyeliğiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi; ‘Türkiye önemli bir ortak. Eğer Savunma Bakanı Mattis burada olsaydı Türkiye’nin NATO üyesi kalmasına ihtiyaç duyduğumuzu söylerdi.

Ben de bu görüşe katılıyorum; Türkiye’nin davranışlarının NATO’nun hedeflerini yansıtmasına ihtiyacımız var. Bizim gayretle üzerinde çalıştığımız da budur; Türkiye’nin NATO içinde gerçekleştirmek istediğimiz hedeflere uyacak biçimde NATO’ya yeniden katılmasını ve NATO’nun çabalarını zayıflatacak adımlardan kaçınmasını sağlamak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika