spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

ABD’de sanal uçuş keyfi

Seçtiklerimiz

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island ve Vermont eyaletlerinin oluşturduğu New England bölgesinin en büyük havacılık müzesi olan NEAM’da, ilk hava balonundan astronotların kullandığı uzay yaşam ünitelerine uzanan geniş bir yelpazede envanter sergileniyor.

Çoğu, türünün tek örneği olan 80 uçağa sahip müzede 175’i gönüllü toplam 195 personel görev yapıyor.

Sergi salonuna dönüştürülmüş 3 uçak hangarında ziyaretçilerini ağırlayan müzenin envanterinde; Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılmış ağır bombardıman uçağı B-29, ABD’nin en eski uçağı olduğu belirtilen 1870 yapımı Silas Brooks Hava Balonu, Skorsky’nin en eski uçağı S-39, dünyada tek olan 4 motorlu uçan bot Sikorsky VS-44A ve Kaman Havacılık tarafından üretilen ilk gaz türbin motorlu helikopter K-225 gibi havacılık simgeleri de yer alıyor.

Uzun kokpit kuyrukları

ABD havacılığında önemli bir yere sahip müze, sergilediği uçakların dışında verdiği eğitimlerle de dikkat çekiyor.

Yarı yıl tatili nedeniyle artan ziyaretçi sayısını dikkate alan NEAM yetkilileri, havacılığa meraklı genç ziyaretçilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Müzenin düzenlediği etkinliklerde en çok ilgiyi açık kokpit günleri görüyor. Tarihi uçakların kokpitlerinde fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçiler uzun kuyruklar oluşturuyor.

Havacılık tarihi ve model uçak eğitimlerinin de verildiği müzede, isteyenler 3 dolar karşılığında yarım saat süren simülatör uçuşu yapabiliyor.

Dünyada sayılı şirketin üretebildiği ve maliyeti bir uçağınkinden daha yüksek olan uçuş simülatörlerine benzer sistemlerin yer aldığı müzede, uçuş meraklısı Amerikalılar aldıkları kısa eğitimin ardından sanal uçuş gerçekleştiriyor.

75 milyon öğrenci tatilde

Okulların yarı yıl tatiline girmesi nedeniyle açık kokpit ve simülasyon uçuşu etkinlikleri yoğun ilgi görüyor.

ABD’de okul yönetimleri bu yıl 23 Şubat ve 13 Nisan tarihleri arasında bir haftalık periyotu yarı yıl tatili olarak açıkladı. 700 binden fazlası yabancı toplam 75 milyonu aşkın öğrencinin eğitim gördüğü ABD’de yaklaşık 12 bin 500 Türk öğrenci bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika