spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

ABD, Avrupa’ya F-22 savaş jetlerini gönderiyor

Seçtiklerimiz

NATO tatbikatlarına katılmak üzere ABD’den Avrupa’ya en son teknolojiyle donatılmış ‘F-22’ model savaş jetleri gönderiliyor. Şimdiye kadar dördü Almanya’nın güney batısındaki Spangdahlem Amerikan hava üssüne getirilen savaş jetleri, Eylül ortasında başlayacak NATO tatbikatlarına katılacak.

Amerikalı General Frank Gorenc, yaptığı açıklamada savaş jetlerinin gönderilmesinin ABD’nin Avrupa’nın güvenliğine ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Gorenc, Avrupa’daki Amerikan hava kuvvetlerinin genel komutanlığı görevini yürütüyor.

ABD’nin Rusya’ya karşı caydırıcı işlev görmesini umduğu ‘Raptor’ savaş jetleri, 19 metre uzunluğunda ve kamuflaj tekniğiyle radara yakalanmıyorlar. Savaş jetlerini üreten Lockheed Martin, her bir jetin ücretinin 140 milyon Dolar olduğunu bildirdi. Uzmanlar bakım ve tamir masraflarıyla birlikte savaş jetlerinin adet fiyatının 350 milyon Doları bulduğunu söylüyor. Bakım çalışmaları çok geniş çaplı yapıldığından savaş jetlerinin her uçuş saatinin maliyeti 44 bin Doları buluyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika