AirNewsTimes Anasayfa Ödüller Künye İletişim Bilgileri

900 Rus turist Bulgaristan'da mahsur kaldı

900 Rus turist Bulgaristan'da mahsur kaldı

Bulgaristan'da tur operatörü ve havayolu şirketi arasındaki para anlaşmazlığı yüzünden 900 Rus turist iki gündür Burgaz kentinde umutsuzca kalkacak uçak bekliyor.

» Turizm | 11 Eylül 2011 Pazar • Air News Times
Rusya'dan Bulgaristan'a turist getiren ''Alma Tur'' adlı şirket ile Bulgaria Air havayolu şirketi arasında süren ödeme anlaşmazlığı nedeniyle 900 Rus turist, Karadeniz sahilinde bulunan Burgaz kentinin havalimanında iki gündür bekliyor.
 
Bulgaria Air şirketi tarafından basına yapılan açıklamada, 7 milyon levalık (yaklaşık 3.5 milyon avro) borcu nedeniyle Alma Tur'un tüm uçuşlarının iptal edildiği belirtildi.
 
Bu arada, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgaristan'ın bir turizm destinasyonu olarak itibarını zedeleyen ve bekletilen Rus yolcuların durumu nedeniyle gittikçe büyüyen krizin çözümü için 92 kişilik hükümet uçağını Burgaz'a kentine yolladı. Başbakan Borisov, ayrıca, Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Trayço Traykov'un bir an önce Burgaz'a gitmeleri ve soruna çözüm bulmak üzere gerekli önlemleri almalarını istedi.
 
Ekonomi ve Enerji Bakan yardımcısı İvo Marinov da olay ile ilgili Focus haber ajansına yaptığı açıklamada, Rus turistlerin bir an önce ülkelerine transferi için gerekli tüm çabaları gösterdiklerini ifade ederek, ''Maalesef ortada iki özel şirket arasında çözümü zor bir sorun yaşanıyor'' dedi.
 
Öte yandan, Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Boris Velçev, Başbakan Boyko Borisov ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Alma Tur şirketiyle ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karaktersiz ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Kullanıcı Adınızla Yorum Yapmak İçin Giriş Yapın.
Yorumunuzu Gönderin
Tüm Yorumları Okumak İçin tıklayın
Atlasjet, 3 yıl içinde 25 uçak alacak
Atlasjet, 3 yıl içinde 25 uçak alacak
ATLASJET, Londra'ya 66 pound'a uçuracak, uçuş noktası sayısını artıracak. Ö
Avrupa Hava Sahası Türkiye'nin kontrolünde
Avrupa Hava Sahası Türkiye'nin kontrolünde
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı (Eurocontrol) Genel Müdürü seçim s
       Mevlüt ZOR
   29 Nisan 2012 Pazar
       Kerim ALTINTAŞ
   15 Mayıs 2012 Salı
AirNews'i Delicious'ta PaylaşınAirNews'i Stumbleupon'da Paylaşın!AirNews'i Twitter'da Takip Edin!AirNews Facebook Sayfasını Ziyaret EdinAirNews RSS
Türkiye | Dünya | Havacılık | Havayolları | Havaalanları | Gündem | Uzay | Teknoloji | Turizm | Foto | Video

Bu Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.

Copyright © 2008 - 2011 airnewstimes.com

Tasarım / Yazılım: Air News Times