spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

71 Yolcuyu Taşıyan Uçağın Düştüğü Anlar

Seçtiklerimiz

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Domodedovo Havalimanı’ndan Orsk’a gitmek için havalanan, içinde 71 kişinin bulunduğu An-148 tipi yolcu uçağının Moskova bölgesinde düştüğü an güvenlik kamerasına takıldı.Youtube’da yayınlanan video kaydının 26. saniyesinde uçağın yerle temas ettiği anki patlama ve ateş topuna dönüşen uçak görüntüleniyor.

UÇAĞA BAKIM YAPAN TEKNİSYENLER KAZA ANINDA UÇAKTAYDI

 
Saratov Havayolları’na ait An-148 tipi yolcu uçağına bakım yapan teknisyenlerin kaza anında uçakta oldukları öğrenildi.
 
Saratov Ulaştırma Savcılığı’ndan bir yetkili,yaptığı açıklamada, her 2 günde bir bakımı yapılan uçağın en son geçtiğimiz cumartesi günü Penza kentinde teknik bakımdan geçtiğini kaydetti.
 
 ‘AN-148 KAZASINDA YAŞAMINI KAYBEDENLERİN ARASINDA 3 ÇOCUK VARDI’
 
Orenburg bölge yönetiminden, Moskova bölgesinde meydana gelen uçak kazasında yaşamını kaybedenlerin arasında 3 çocuk bulunduğu bilgisi geldi.
 
Orenburg bölge yönetimi sözcüsü,  verdiği demeçte, "Kaza geçiren uçağın içindeki yolcuların arasında reşit olmayan 3 çocuğun olduğu biliniyor" dedi.
 
‘UÇAĞI KULLANAN PİLOT DENEYİMLİYDİ’
 
An-148 tipi yolcu uçağının ait olduğu Saratov Havayolları, düşen uçağı kullanan pilotun deneyimli olduğunu bildirdi.
Şirketin basın sözcüsü Yelena Vorontsova, "Uçağın kaptan pilotu 1966 doğumlu Valeriy İvanoviç Gubanov’un toplam 5 bin saatlik, bu uçak tipindeyse 2 bin 800 saatlik uçuş deneyimi vardı" ifadelerini paylaştı.
 
Vorontsova ayrıca düşen uçağın teknik durumu ile ilgili herhangi bir şikayetin bulunmadığını, 2010’da üretilen uçağın 2016’dan bu yana Saratov Havayolları bünyesinde görev yaptığını kaydetti.
 
‘KAZADAN ŞU ANA KADAR KURTULAN YOK’
 
Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, şu an itibarıyla Moskova bölgesinde meydana gelen uçak kazasında kurtulan olmadığını, cesetlerin kimliklerinin belirlenmesi için genetik ekspertiz gerekeceğini söyledi. Kazada kurtulan olmadığını Rusya Ulaştırma Savcılığı da doğruladı. Savcılıktan yapılan açıklamada, Moskova bölgesinde düşen uçakta bulunan hiç kimsenin kurtulamadığı belirtildi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika