spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

4.Model Uçak F3J Şampiyonası başlıyor

Seçtiklerimiz

KKTC, Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Finlandiya, İsviçre, Azerbaycan, Yeni Zelanda, Ukrayna ve Norveç’ten havacılığa gönül vermiş 50 civarında sporcunun katılacağı şampiyonanın katılımcıları arasında 3 de dünya şampiyonu yer alıyor.

TURGANER VE GÖKTAŞ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Hava Sporları Federasyonu Başkanı Serdar Turganer, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Süleyman Göktaş ve federasyon yetkilileri bugün Saray Otel’de düzenledikleri basın toplantısında 17-18 Mart tarihlerinde Geçitkale’de düzenlenecek şampiyonayla ilgili bilgiler verdi.

Federasyon Başkanı Turganer, ilkini 2007’de düzenledikleri şampiyonanın bu yıl 4.’sünü düzenleyeceklerini kaydederek, 14 ülkeden katılımcılar arasında 3 de dünya şampiyonu bulunduğunu bildirdi. İki gün sürecek şampiyonaya katılacak sporcuların dünden itibaren KKTC’ye gelmeye başladığını ifade eden Serdar Turganer, etkinliği duyurdukları basın toplantısını bugün düzenlemelerinin nedeninin, “malum çevrelerin bu uluslararası etkinliği engellememesi” olduğunu söyledi.

GÖKTAŞ KUTLADI

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Süleyman Göktaş da, bakanlığa bağlı 32 federasyondan biri olan Hava Sporları Federasyonu’nu, böylesi kapsamlı bir uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapmasından dolayı kutladı.

Türkiye ve KKTC yanında 12 üçüncü ülkeden sporcuların katılacağı şampiyonanın bayağı zahmetli bir organizasyon olduğuna işaret eden Göktaş, bu görevi üstlenen, sonuçlandıran ve gerçekleştiren federasyonu tebrik ederek, ülke sporuna hayırlı olmasını diledi.

MODEL UÇAK F3J ŞAMPİYONASI

Geçitkale Havaalanı’daki Yavrukuş Havacılık Tesisleri’nde Cumartesi saat 08.30’da açılış töreniyle başlayacak şampiyonanın ilk günü saat 18.00’de tamamlanacak.

18 Mart Pazar günü saat 08.30’da şampiyonaya kalındığı yerden devam edilecek. Saat 14.00’te flyoff uçuşları yapılacak. Şampiyonanın kapanış ve ödül seremonisi ise saat 17.00’de başlayacak.

Şampiyona, gerek ülke havacılık sporcularının moral ve motivasyonlarının artırılması, gerekse ülkenin tanıtılması açısından önemli bir etkinlik olarak niteleniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika