spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

300 kişi, Onur Air’in tahsis ettiği uçaklarla Brüksel’e gidiyor

Seçtiklerimiz

300 kişilik ekipte bakanlar, milletvekilleri ve KKTC resmi kuruluşlarının temsilcileri de bulunacak. Bir günlük ziyaretteki eylemleri 15 gazeteci izleyecek.

 

Söz konusu ziyaret, “Kıbrıs Rum Yönetimi’nin AB Dönem başkanlığı öncesinde Kıbrıs Türk halkının izolasyonlar altında bulunduğunun Avrupa Birliği’nin her düzeydeki temsilcisine hatırlatılması” açısından gerçekleştiriliyor.

  

Platform, bugüne kadar çeşitli ve farklı düzeylerde gerçekleştirilen uluslararası temaslarda vurgulanan mesajları, bir de sivil toplum örgütleri tarafından AB’deki muhataplarına duyurmayı hedefliyor.

  

Örgütler, Kıbrıs Türk halkının sesini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

   Temaslarda, 2004 yılında gerçekleştirilen referandumda, Kıbrıs’ta çözüm ve AB üyeliğine güçlü bir evet diyen Kıbrıs Türk halkına AB tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediğinin hatırlatılmasının hedeflendiği vurgulanan örgütlerin açıklamasında, izolasyonların kaldırılmasının Kıbrıs Türk halkının sosyoekonomik ve kültürel gelişmişlik düzeyini olumlu etkileyeceğine ve Kıbrıs’ta olası bir çözüm için daha sağlıklı bir zeminin oluşmasını sağlayacağına inanç belirtildi.

İki özel uçak

 300 kişilik katılımcı grup, Onur Havayolları’nın özel olarak sefere koyduğu iki adet A321 tipi uçağı ile Brüksel’e uçacak.

  Onur Havayolları yetkilileri, böyle bir organizasyonda yer almaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

  Almanya, İngiltere ve İrlanda Onur Air Taşımacılık A.Ş Direktörü Aybars Balabaner, ziyaretle ilgili şöyle konuştu:

   “KKTC’ye karşı uygulanan uluslararası ambargoya dikkat çekmek ve protesto etmek amacı ile düzenlenecek Brüksel’deki barışçıl eyleme destek veriyoruz. Onur Air her zamanki gibi, KKTC’nin haklı davasına katkı vermekte bir an olsun bile tereddüt etmemiştir. KKTC’ye gerek tarifeli, gerek Avrupa’dan olan charter uçuşları, Dimağ Çağıner yönetimindeki, DMG Cyprus partnerliğinde verilen destek daha da artarak devam edecektir.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika