spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

3. Havalimanından GSYH’ye Yüzde 5 Katkı

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’a yeni yapılacak havalimanı inşaatı hakkında değerlendirmelerde bulunarak açıklamalar yaptı. Bakan Ahmet Arslan yaptığı açıklamada yeni havalimanının yüzde 73 oranında tamamlandığını belirterek, inşaat tamamen bittiğinde dolaylı yoldan havalimanının Türkiye’nin Gayrisafi yurt içi hasıla’nın yüzde 4.89’u kadar ekonomik büyüklük oluşturacağını dile getirdi.
 
Havalimanına giderek incelemeler yapan Arslan, basın mensuplarına yönelik yaptığı açıklamada son 15 sene içerisinde havalimanında ki yolcu saysının 34.5 milyondan yaklaşık 180 milyona yükseldiğini belirtirken, 2017 senesini ise 189 milyon yolcu ile bitirmenin hedefleri arasında olduğuna değindi. 
 
Atatürk Havalimanı Yetmiyor

Arslan konuşmasında Atatürk Havalimanının maksimum kapasite kullanarak çalışmasına rağmen yeterli gelmediğini ifade ederek, İstanbul’un havacılıkta önemli bir nokta haline gelmesi için yeni havalimanının hem ekonomik açıdan hem de istihdam açısından büyük önem taşıdığını belirtti. 
 
İstihdam Hedefi 200 Bin Kişi


Yeni yapılacak havalimanının ilk bölümü açıldığı zaman 100 bin kişiye kadar istihdam sağlanacağını, 2023 senesine kadar projenin tamamının bittiğinde ise 200 bin ila 225 bin kişilikbir istihdam yaratacağını sözlerine ekledi. 
 
90 milyon yolcuya hizmet edecek Yeni Havalimanı’nın ilk fazını seneye 29 Ekim’de sunacaklarını belirten Arslan, havalimanının ilerlemesinin oldukça iyi ve umut verici olduğuna değinerek yüzde 73’lük diliminin tamamlandığına dikkatleri çekti.  Arslan yaz sezonunda havalimanında toplamda 32 bin kişinin çalıştığını fakat havaların soğuması ile birlikte bu rakamın şuan 30 bin 500 olduğunu dile getirdi. 
 
Havalimanının bitimine yakın tekrar 32 bin kişilik çalışma ortamı oluşacağını dile getiren Arslan, yeni Havalimanı’nda toplam da 150 havayolu şirketinin hizmet vereceğini de sözlerine ekledi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika