spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

3.Havalimanı Personeli’ne Yangın Eğitimi

Seçtiklerimiz

İstanbul’da 29 Ekim’de açılması planlanan üçüncü havalimanında görev alacak personel, olası uçak kazaları ve yangınlarına karşı Erzincan’da eğitim alıyor. 

 

Erzincan Havalimanındaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Uçak Yangın Simülatörü Eğitim Tesisinde, 5 yıl önce çeşitli havalimanlarında görev alacak personele eğitim verilmesine başlandı.

 

Bu kapsamda İstanbul’da 29 Ekim’de açılacak üçüncü havalimanında görev alacak 60 Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele görevlisi de İstanbul’da 5 hafta süren teorik eğitim sonrası Erzincan’da eğitimden geçiriliyor.

 

ARFF görevlileri, Uçak Yangın Simülatörü Eğitim Tesisinde uçak yangınları ve kazaları konusunda 15 kişilik gruplar halinde üçer günlük eğitime tabi tutuluyor.

 

Eğitimlerinde simülatör aracılığıyla bilgi ve deneyimlerini geliştiren kursiyerlere, ayrıca özel tasarlanmış Boeing 737-800 tipi eğitim uçağında uygulamalı yangın eğitimi de veriliyor.

 

Eğitime katılan ARFF personeli, bir uçakta çıkabilecek yangına nasıl müdahale edileceğini uygulamalı olarak görüyor. Havalimanı itfaiye merkezinde hazır bekleyen kursiyerler, alarmla çıkış yaparak verilen koordinatlardaki uçağın yanına gidiyor.

Kursiyerler, senaryo gereği kısa sürede yangını söndürmeye çalışırken bir yandan da uçaktaki yaralıları kurtarmaya çalışıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika