spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

3.Havalimanı’nın Pisti Havadan Görüntülendi

Seçtiklerimiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının da 26 Şubat’ta test amaçlı inmesi beklenen pistin işaretleme işlemlerinin de bittiği görüldü.Türkiye’nin en önemli projelerinden olan İstanbul 3. Havalimanında ilk test uçuşunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması beklenirken pistin son hazırlıkları da tamamlandı.

İnişe hazır hale gelen pist havadan İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağının test amaçlı olarak 26 Şubat’ta inmesi gündeme gelen pistin çizgilerinin çizildiği ve inişe hazır hale geldiği görülüyor. 3. Havalimanının ana terminal binasının da çatıları büyük bir kısmının montaj işlemleri yapıldı.

Yolcuların uçaklara ulaşmasını sağlayan körüklerinde takıldığı ana terminal binasında çalışmalar hız kesmeden devam eden havalimanının açılış tarihi ise 29 Ekim 2018 olarak belirlendi.

"Pistimiz iniş için hazır"

 
Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Şubat 2018 tarihinde kendi uçağıyla İstanbul Yeni Havalimanı’na test amaçlı iniş yapacağı yönündeki iddialar ile ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, açıklamalarda bulunmuş "Tüm hazırlıklarımızı o tarihe göre ayarladık. Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Pistimiz iniş için hazır." demişti.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika