spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

3. havaalanının dutyfree işletmesine Alman talipli

Seçtiklerimiz

Alman Gebr. Heinemann’ın Eşbaşkanı Claus Heinemann, İstanbul’da yapılacak üçüncü havalimanının pek çok yatırımcının ilgisini çektiğini belirterek, “İstanbul’daki yolcuyu tanıyoruz. Avantajımız var, o nedenle dünyanın en büyüğünde dutyfree işletmeye biz de talibiz” dedi.

TAV’la birlikte Atatürk Havalimanı’nda 2021 yılına kadar kontratları bulunduğunu hatırlatan Heinemann, şunları söyledi:
“Üçüncü havalimanın dutyfree işletmesine de birlikte hazırlanıyoruz. 3’üncü havalimanında 40 bin metrekare mağaza alanı olacak. Bu yatırım için Heinemann olarak ATÜ’ye kredi vereceğiz. Şimdiden ne kadarlık bir yatırım olacağını kesin olarak söylemek zor. Ama biz şimdiden hazırlanıyoruz.”

3 Mayıs’taki 3’üncü havalimanı ihalesine katılacak TAV’ın kazanamaması durumunda ne yapacaklarını şu anda bilmediklerini söyleyen Heinemann, “TAV’ın ihaleyi alacağına inanıyorum. Ama alamazsa ne yapacağımızı açıkçası bilmiyorum. TAV ile Türkiye’de 13 yıldır birlikteyiz” şeklinde konuştu.

Deniz ve karayolu fırsatlarına bakıyor

Türklerin ve Almanların oluşturduğu ortaklıkların çok iyi yürüdüğünü söyleyen Gebr. Heinemann’ın Eşbaşkanı, “Türkler ve Almanlar iş hayatında güçlü ve zayıf yanlarını çok iyi tamamlıyor diye düşünüyorum. Türkiye’de deniz ve karayoluyla ilgili de dutyfree mağazacılığı alanındaki fırsatlara bakıyoruz” diye konuştu.

En büyük olmak ileri görüşlülük

Heinemann, İstanbul’un üçüncü havalimanının 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacağı iddiasıyla ilgili de “Her havaalanı ilk yapıldığında büyüklüğü konusunda tartışmalar olur. Yolcu kapasitesi 150 milyona çıkarılarak dünyanın en büyüğü olma hedefi bence ileri görüşlülük” dedi.

Adımız vergisiz mağaza ama çok vergi ödüyoruz

Türkiye’de son 12 yılda 3 milyar TL’nin üzerinde kira ödemesi yaptıklarını söyleyen Heinemann, şunları kaydetti: “Biz Türkiye’den elde ettiğimiz gelirin tamamını Almanya’ya götürmüyoruz. burada ödediğimiz kiranın yanı sıra ciddi miktarda vergi de ödüyoruz. Bugüne kadar 220 milyon Euro’luk vergi ödedik. Maliye Bakanı’ndan bu nedenle teşekkür mektubu aldık. Adımız vergisiz mağazacılık ama çok verdi ödedik.” 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika