spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

26 işçinin işe iadesine karar verildi

Seçtiklerimiz

29 Mayıs 2012 tarihinde demokrasi ayıbı havacılık işkolunda grev yasağına karşı çıkmalarına rağmen, yasadışı eylem ve grev yaptıkları iddiaları ile acımasızca iş sözleşmeleri feshedilen 305 THY A.O ve THY Teknik A.Ş işçisinin bu haksızlığa karşı direnişleri sürerken hukukda bu işçilerimizin haklı olduklarına karar verdi.

12. İş Mahkemesinde bugün görülen davalarda 26 THY Teknik A.Ş üyesi işçinin işverence yapılan fesihleri haksız bulunarak işe iadelerine karar verildi.

Demokrasi ayıbı grev yasağını 5 ay sonra kaldıran siyasi irade, bu nedenle iş sözlşemeleri feshedilen işçilere yapılan haksızlığı da ortadan kaldırmalıdır. 305 THY işçisi işe geri alınmalıdır. Hukuka saygılı olacağını kanal kanal dolaşarak ve bu haksızlığı çarpıtarak anlatan THY A.O ve THY Teknik A.Ş Yönetim Kurulu Sayın Hamdi Topçu bir kere olsun verdiği sözün arkasında duracak mı merak ediyoruz.

Ancak biz direnişimizi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar bölümünde 210 gündür nasıl inançla onurla sürdürdüysek, sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu direniş 305 işçinin işegeri dönüşü direnişidir. THY A.O. Yönetimini bir kez daha uyarıyoruz. Gelin bu şirketlerde bozulan iş barışı ve huzurunu tesis edelim. Bu haksızlığı sona erdirelim. Önümüzdeki günlerde başlayacak THY A.O 24. Dönem toplu iş sözleşmesinin kaderi de buna bağlı olacaktır. Direnişimizin onuru ile bizlere destek veren tüm emek dostlarına ve kamuoyuna duyurulur.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika