spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

2. Kara kutu arama çalışmaları durduruldu

Seçtiklerimiz

Endonezya’da kalkıştan hemen sonra düşerek 189 kişinin ölümüne yol açan Lion Air’a ait uçağın ikinci kara kutusunu bulma çalışmalarına son verildi.
 
29 Ekim’de Java Adası açıklarında düşen Boeing 737 MAX tipi uçağın kaza nedeniyle ilgili yapılan çalışmalar yaklaşık 2 ay sürmüştü. Lion Air sözcüsü Danang Mandala 2.6 milyon dolara mal olan arama çalışmalarının Aralık ayı sonuyla bitirildiğini açıkladı.
 
Lion Air hava yolu şirketine ait olan uçağın, kaza yapmadan önceki Bali-Cakarta uçuşunda da sorun çıkardığı, ancak pilotun arızaları gidererek yoluna devam ettiği belirtilmişti. Bu olay, Boeing 737 MAX tipi uçağın havacılık tarihindeki ilk kazası olarak da kayıtlara geçti.

Lion Air Avrupa ve ABD’de yasak


Lion Air, 2013 yılında Airbus’tan toplamda 18,4 milyar euro değerinde 234 adet uçak sipariş ederek rekor bir alım gerçekleştirmiş ve dikkatleri üzerine çekmişti. Lion Air’ın güvenlik gerekçesiyle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde uçuşuna izin verilmiyor.
 
Sivil havacılıkta en ölümcül yıl 2018


2018, sivil havacılık tarihinde son beş senenin en ölümcül dönemi olarak kayıtlara geçti. Bu sene içerisinde yaşanan toplam 15 kazada 556 kişi yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz 2017 ise havacılık tarihinin en az ölüm yaşanan yılı olarak dikkat çekmişti. 2017’de yaşanan 10 uçak kazasında 44 yolcu hayatını kaybetmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika