spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

132 yolcu ölümden son anda kurtuldu

Seçtiklerimiz

Dev gibi uçak iniş yapamayınca tarihi görüntüler kaydedildi. Havacılık tarihinin kayıtlarına geçecek olayda Kanada havayollarına ait olan Air Canada uçağı Toronto’dan Halifax’a uçmakta olduğu esnada, uçağın iniş ekipmanlarında zuhur eden arıza sebebiyle burun ve gövde üzerine iniş etmek mecburiyeti hasıl oldu. Burun üzerine inan uçak korkulu dakikalar yaşanmasına neden oldu.

Kanada’da A320 tipi uçak burun üzerine iniş yaptı. Kanada’da meydana gelen uçak inişi kazasında korku dolu sahnelere şahitlik edildi. KAnada havayolları Air Canada uçağı iniş takımlarında meydana gelen arızanın zuhuru neticesinde burun üzerine iniş yapınca panik ve korku dolu dakikalar yaşandı.

Edinilen bilgilere göre Uluslararası Toronto Pearson Havalimanı’ndan gece vaktinde uçuşa geçen Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Halifax’a ulaştığı esnada iniş takımları daha tespiti yapılamayan bir gerekçe ile açılmadı.

132 yolcu ve 6 kişilik mürettebatı bulundan uçak Uluslararası Halifax Stanfield Havaalanı’na burun ve gövde üzerine inmek zorunda kaldı. Karın üzerinde uzun süre sürüklenenn uçaktaki 23 yolcu yaralandı. Havaalanına çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. Halifax Stanfield Havaalanı yöneticilerinden Peter Spurway, yaralanan yolculardan 18’inin ilk tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, diğer yaralılarda hayati tehlike bulunmadığını açıkladı.

Bazı yolcular, uçağın en az 30 dakika havaalanı üzerinde tur attığını söyledi. Uçak kazasının akabinde acil çıkışlardan tahliye edilen ve 1 saati aşkın soğuk havada bekleyen yolcular, bu kadar uzun süre bekletilmelerini eleştirdi.

Bazı yolcular da uçaktan bir sıvı aktığını görünce patlama olacağını sanarak koşarak uzaklaştı. AC624 sefer sayılı uçağın pistten çıkmasıyla ilgili açıklama yapan Air Canada, yaralılarının durumunun ağır olmadığını duyurdu. Yolcular, piste inerken bir elektrik hattına çarptığını iddia ettikleri uçağın durana kadar gövdesi üzerinde kaydığını belirtti. Halifax havaalanı sözcüsü Peter Spurway, kaza sırasında havaalanında elektriklerin kesik olduğunu ancak iki olay arasında bağlantı olup olmadığını söylemedi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika